Xτίσε ένα τέλειο σώμα με άσκηση στην άμμο!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει για τα καλά και η παραλία είναι η πρώτη σκέψη μας ενώ ταυτόχρονα μετράμε τις ημέρες που θα πάμε διακοπές.

Παράλληλα οι επισκέψεις στο γυμναστήριο λόγω θερμοκρασιών γίνονται με το ζόρι. Δικαιολογημένα βέβαια γιατί το καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, ξεκούραση καλοπέραση και διακοπές.

Δεν είναι όμως κρίμα να χαλάσεις ότι έχτισες με τόσο κόπο όλο τον χειμώνα ενώ θα μπορούσες να απολαμβάνεις την απέραντη ομορφιά της θάλασσας και ταυτόχρονα να γυμνάζεσαι; Το καλύτερο; Μια δροσερή βουτιά αμέσως μετά.

Πριν λίγο καιρό σου έγραφα σε αυτό το άρθρο πως θα μπορούσες να αποκτήσεις ένα σφιχτό σώμα απλά και μόνο περπατώντας στην άμμο.

Σήμερα θα σου προτείνω διάφορα είδη γυμναστικής που μπορείς να κάνεις ενώ είσαι στη θάλασσα και να δεις το σώμα σου στην κυριολεξία να μεταμορφώνεται.

Περπάτημα στην άμμο

Γενικά το περπάτημα έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό όπως γνωρίζεις. Το περπάτημα στην άμμο όμως έχει επιπλέον ευεργετική δράση σύμφωνα με μελέτες.

Περπατώντας πάνω στην άμμο καταναλώνουμε έως 2,7 περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το κανονικό περπάτημα σε ομαλό έδαφος. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι καταβάλλεται μεγαλύτερη προσπάθεια κατα το βηματισμό από ότι σε σταθερες επιφάνειες.

Extra Tip: Για καλύτερα αποτελέσματα, αν θέλεις να ανεβάσεις τον βαθμό εκγύμνασής σου, εναλλακτικά μπορείς να συνδυάσεις το περπάτημα στην άμμο μέσα στο νερό. Θα με θυμηθείς!

Beach Jogging (τρέξιμο στην άμμο)

Το τρέξιμο στην άμμο αποτελεί μία πλήρης προπόνηση και έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το τρέξιμο σε σταθερό έδαφος.

Αξίζει να αναφερθεί πως η άμμος απορροφά τους κραδασμούς κι έτσι δεν καταπονούνται οι μύες και οι αρθρώσεις.

Όπως συμβαίνει και με το περπάτημα, με την επιπλέον προσπάθεια που γίνεται στην άμμο, επιτυγχάνεται μεγαλύτερος αριθμός απώλειας θερμίδων.

Συγκεκριμένα οι θερμίδες που θα κάψεις τρέχοντας μιση ώρα είναι περίπου 500 ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας και άλλους παράγοντες.

Τρέχοντας στην άμμο θα δυναμώσεις τους αστραγάλους σου, τις γάμπες σου, θα τονώσεις την λειτουργία της καρδιάς, το κυκλοφορικό καθώς και το αναπνευστικό σου σύστημα.  Τι λες; Σε έπεισα;

Παίξε ρακέτες

Οι ρακέτες στην Ελλάδα τουλάχιστον, είναι οι πρωταγωνιστές όλων των θερινών σπορ (μετά το τάβλι). Είναι ένα άθλημα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και γυμνάζει σχεδόν όλο το σώμα με τρόπο εντελώς ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Συγκεκριμένα γυμνάζει τα πόδια τα χέρια τους ώμους αλλά και τον κορμό. Επίσης βελτιώνει την φυσική σου κατάσταση.

Όσο για τις θερμίδες; Με περίπου μισή ώρα παιχνίδι (ανάλογα με την ένταση) καταναλώνονται σχεδόν 350 θερμίδες.

Δεν το λες και λίγο ε;

Beach Volley

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα – παιχνίδι με όμορφους κανόνες. Παίζοντας βόλεϊ και ειδικά στην άμμο, γυμνάζεται ομοιόμορφα όλο το σώμα και αποκτάς καλή φυσική κατάσταση όπως γίνεται με όλα τα αερόβια αθλήματα.

Όσον αφορά τις θερμίδες για περίπου μιας ώρας παιχνίδι και ανάλογα με την ένταση του παιχνιδιού καταναλώνονται σχεδόν 450 θερμίδες!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μπάλα και λίγους καλούς φίλους.

Χρήσιμες Συμβουλές:

 Θα πρέπει να αποφύγεις τις επικίνδυνες ώρες μεταξύ 12:00 – 16:00 για ευνόητους λόγους

  • Θα πρέπει να ενυδατώνεσαι συχνά.
  • Προσοχή! Παρόλο που μιλάμε για άσκηση μέσα από την μορφή παιχνιδιού μην ξεχνάς ποτέ την αποθεραπεία και τις διατάσεις. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
  • Δοκίμασε να γυμναστείς με γυμνά πόδια για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Μετά από την γυμναστική, μια βουτιά στο θαλασσινό νερό θα σε ανακουφίσει, θα σε δροσίσει και θα σε ξεκουράσει.=

Ελπίζω να βρήκες χρήσιμο αυτό το άρθρο και να σε έπεισα να σηκωθείς από την ξαπλώστρα. Αν ναι, θα χαρώ πολύ να μου το γράψεις στα σχόλια!

Εάν χρειάζεσαι συμβουλές, ακολούθησε το @giorgoskazazidis και στο Facebook θα με βρεις στο Kazazidis Giorgos – Strength & Conditioning Coach.

Για εγγυημένα αποτελέσματα στις προπονήσεις σου, επικοινώνησε μαζί μου!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Recent Posts

Follow Me

From my Youtube Channel