Τι πρέπει να γνωρίζετε για την άσκηση

Άσκηση ορίζεται ως η απόδοση ορισμένων δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ή διατηρεί το φυσικής κατάστασης και της υγείας γενικότερα. Η τακτική και έντονα γίνει η άσκηση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο που μπορεί να αποτρέψει μερικές από τις ασθένειες. Τελευταίες έρευνες λένε ότι οι ασκήσεις έχουν μεγάλη θετική επίδραση σε σχεδόν όλες τις ασθένειες. Είτε αυτό γίνεται, όπως γιόγκα ή η φυσικοθεραπεία, ασκήσεις κάνει τον άνθρωπο υγιή και απαλλαγμένο από ασθένειες.

Τύποι Άσκησης

Υπάρχουν διάφοροι τύποι άσκησης, αλλά σε γενικές γραμμές δεν μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις βασικές κατηγορίες. Αυτές περιλαμβάνουν την άσκηση της ευελιξίας, αεροβική άσκηση και αναερόβιες ασκήσεις.

Ευέλικτη άσκηση περιλαμβάνει τη δραστηριότητα, όπως να τεντώνονται. Βελτιώνει το εύρος της κίνησης των μυών και των αρθρώσεων. Αερόβια είναι κάτι σαν το ποδήλατο, το τρέξιμο, το περπάτημα κλπ. Αερόβιες ασκήσεις επικεντρωθεί στην αύξηση της καρδιαγγειακής αντοχής. Αναερόβια ασκήσεις είναι ασκήσεις αυτές αυξάνουν τη βραχυπρόθεσμη αντοχή μυών. Αυτό περιλαμβάνει προπόνηση με βάρη, σπριντ και λειτουργική εκπαίδευση.

Οφέλη της άσκησης

Υπάρχουν πολλά πολλά οφέλη να κάνει τακτικές ασκήσεις με σωστό τρόπο. Η άσκηση διατηρεί το σώμα σε σχήμα και ως εκ τούτου, διατηρεί τη σωματική ικανότητα. Μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση ιδανικό βάρος, υγιή οστική πυκνότητα, κινητικότητα της άρθρωσης, μυϊκή δύναμη και μειώνει το χειρουργικό κίνδυνο.

Υπάρχουν τόσες πολλές έρευνες που αποδεικνύουν το ρόλο των ασκήσεων ως αποτελεσματική θεραπεία σε ορισμένες χρόνιες σοβαρές ασθένειες όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, αϋπνία, την κατάθλιψη και την παχυσαρκία κτλ. Ασκήσεις για τη βελτίωση της συνολικής κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα το οποίο είναι πάρα πολύ αναγκαία για τη σωστή θρέψη του κάθε κυττάρου και των ιστών του σώματος. Η άσκηση είναι επίσης λέγεται ότι είναι νευρο-προστατευτική σε πολλές νευρομυϊκές και των νευροεκφυλιστικών παθήσεων.

Κίνδυνοι της Άσκησης

Από την άλλη πλευρά, η άσκηση, αν γίνει λάθος ή σωστά, μπορεί να φέρει χειρότερα αποτελέσματα στο σώμα. Υπάρχουν μερικές ασθένειες στις οποίες, μερικές από τις ασκήσεις είναι αντενδείκνυται. Για παράδειγμα, ένας ασθενής καρδιά δεν θα πρέπει να κάνει οποιαδήποτε βαριά ασκήσεις όπως η άρση βαρών και να λειτουργήσει γρήγορα. Κατά τη διάρκεια ασκήσεων, οι μύες καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, τα λίπη και τους υδατάνθρακες και ως εκ τούτου, θα πρέπει να τρέφονται καλά. Εάν η διατροφική πρόσληψη ή τροφίμων δεν είναι ανάλογη με την άσκηση, μπορεί να αποδυναμώσει το σώμα.

Πάρα πολλή άσκηση μπορεί να είναι επίσης επιβλαβή. Το μέρος του σώματος που κάνει την άσκηση ανάγκες ανάπαυσης μεταξύ των ασκήσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές από τις εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας συμβουλεύουμε να κάνετε την άσκηση κάθε δεύτερη ημέρα ή τρεις φορές την εβδομάδα. Χωρίς την κατάλληλη ανάπαυση, θα υπάρξουν πιθανότητες εγκεφαλικό επεισόδιο στον εγκέφαλο ή στην καρδιά. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος που μπορεί να καταλήγουν σε μεταβολή της πίεσης του αίματος.

Δεν θα πρέπει να αυξήσει την άσκηση ξαφνικά? Παίρνει το χρόνο για το σώμα να συνηθίσει. Ξεκινήστε με ελαφρά άσκηση και στη συνέχεια πάνω από το φορές, κρατήστε στην αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας των ασκήσεων.

Με την κατάλληλη διατροφή και σχήμα, αν ασκήσεις γίνονται σε πιο ασφαλή λειτουργία, μπορεί να στηριχθεί η σωματική διάπλαση με καλύτερη ανοσία. Κανονικότητα στην άσκηση είναι εξίσου σημαντικό ρόλο για να κερδίσει οφέλη κατ ‘ανώτατο όριο και ταυτόχρονα ανοιχτό τακτική είναι επίσης να αποφύγετε τη φασαρία που δημιουργήθηκε από υπερβολική άσκηση.

Recent Posts

Follow Me

From my Youtube Channel