ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΖΕΡΔΕΒΑ #WATERPOLOSTORIES2

Με αφορμή το 2ο επεισόδιο του #WATERPOLOSTORIES, στο κανάλι του Γιώργου Καζαζίδη, στο Youtube,είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν λαμπρό αθλητή και άνθρωπο, τον Μάνο Ζερβεδά.

Μάνο πες μας λίγα λόγια για εσένα, για τις διακρίσεις σου. Ποιο ήταν το ερέθισμα που σε έκανε να ξεκινήσεις το άθλημα του υγρού στίβου;

Γιώργο μου, αρχικά θα ήθελα να σ ’ευχαριστήσω που μου έδωσες την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης. Θεωρώ πως τέτοιες ενέργειες, όπως το #WATERPOLOSTORIES, είναι τρόπος να γνωρίσει ο κόσμος ακόμα καλύτερα την αξία της υδατοσφαίρισης.

Το άθλημα ξεκίνησα να το εξασκώ στην Ηλιούπολη. Παρέα με τον αδερφό μου, ξεκίνησα να προπονούμαι, χωρίς να βρίσκομαι στη θέση του τερματοφύλακα, στην οποία και, εν τέλει, κατέληξα. Μετέπειτα, πήρα μεταγραφή για την ομάδα της Βουλιαγμένης, και τώρα πλέον αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό. Το άθλημα, εκείνα τα χρόνια, το αντιμετώπιζα ως ένα μέσο διασκέδασης, ακολουθώντας μια χαλαρή προπόνηση. Ήταν πολύ διαφορετικά για εμένα. Πλέον, αθλούμαι σε επαγγελματικό επίπεδο, γεγονός που με κάνει να αισθάνομαι ευγνώμων.

Στο πλαίσιο της δικής σου πορείας στο άθλημα, πες μας μια ανάμνηση που σε σημάδεψε. Ποια θεωρείς πως ήταν η πιο δυνατή σου στιγμή;

Κακά τα ψέματα, οι στιγμές που μου έρχονται στο μυαλό, αυτή τη στιγμή, είναι πολλές. Ωστόσο, δεν θα μπορούσα να μην ξεχωρίσω τη στιγμή που το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα, τη στιγμή που λάβαμε το Ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι ιδιαίτερο το συναίσθημα που σου προσφέρει μια τέτοια επίτευξη. Αρχικά, πέρα από το γεγονός της επιτυχίας, υπήρξε ένα απίστευτο δέσιμο, τόσο μεταξύ μας, μεταξύ των συμπαικτών, όσο και με ολόκληρη τη χώρα. Το αντίκτυπο που είχε στα κοινωνικά δίκτυα, στην τηλεόραση, γενικότερα η δημοσιότητα που πήρε, μου έδωσε τρομερή ευχαρίστηση και εκεί ήταν που κατάλαβα, ουσιαστικά, τι έχουμε πετύχει.

Πιστεύω πως στον πρωταθλητισμό, επειδή τις περισσότερες φορές πιο πολλά δίνεις, παρά παίρνεις, αυτό το καλοκαίρι, πήραμε κάτι που ουσιαστικά αντάμειψε τους κόπους μας, την πολυετή αυτή δουλειά, στον απόλυτο βαθμό.

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος, τόσο σε ατομικό, όσο και ομαδικό επίπεδο;

Προσωπικός μου στόχος, όσον αφορά την Εθνική ομάδα, σίγουρα είναι ένα χρυσό μετάλλιο. Σίγουρα η δεύτερη θέση ήταν μια μεγάλη μας επιτυχία, ωστόσο δεν σου κρύβω πως μας άφησε μια πικρία, στο τέλος.

Σε συλλογικό επίπεδο, θα ήθελα να αποκτήσω έναν ευρωπαϊκό τίτλο, γεγονός που έχουν πετύχει αθλητές από την ομάδα μου. Είναι κάτι που, ειλικρινά σου μιλάω, ζηλεύω. Θέλω πολύ να το πετύχω.
Τι συμβουλή θα έδινες στην νέα γενιά και στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της υδατοσφαίρισης;

Προς όλα τα παιδιά, που είτε τώρα ξεκινούν την πορεία τους στον υγρό στίβο, είτε έχουν μπει ήδη στις πισίνες και κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, θα τα συμβούλευα, πρώτα απ’ όλα να το διασκεδάζουν. Να απολαμβάνουν την διαδικασία του παιχνιδιού, να το βλέπουν ως παιχνίδι και να μην θέτουν το τελικό αποτέλεσμα ως αυτοσκοπό. Εμένα, προσωπικά, αυτό με βοήθησε. Ό,τι και αν κάνετε, να το απολαμβάνετε, τόσο στη προπόνηση, όσο και στη ζωή σας.

Recent Posts

Follow Me

From my Youtube Channel