ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΕΝΝΗΔΟΥΝΙΑ #WATERPOLOSTORIES4

Στο πλαίσιο του 3ου επεισοδίου #WATERPOLOSTORIES, στο κανάλι του Γιώργου Καζαζίδη, στο YouTube, συνομιλήσαμε μ’ ένα φανταστικό παιδί, μ’ έναν ικανό αθλητή, τον Κωνσταντίνο Γεννηδούνια.

Ντίνο, πες μας λίγα λόγια για εσένα, για την πορεία σου στην υδατοσφαίριση. Γνωρίζω πως έχεις ζήσει και ένα τμήμα της ζωής σου στην Αμερική. Δώσε μας μια απεικόνιση, σε σύγκριση με την πορεία του αθλήματος, στην Ελλάδα.

Η απασχόληση με την υδατοσφαίριση ξεκίνησε στο 8 μου χρόνια. Αφορμή αυτού, στάθηκε ο αδερφός μου, ο οποίος, επίσης, ασχολούταν με το άθλημα. Έβλεπα την ανάπτυξη του, πως εξελισσόταν το σώμα του, και έλεγα σαν μικρό παιδί πως: «Και εγώ θέλω να γίνω έτσι!». Από τα 8 μου, λοιπόν, ως και τα 18 μου, έπαιζα στο Παλαιό Φάληρο. Πιο συγκεκριμένα, από τα 13 μου, με δειλά βήματα, ξεκίνησα να παίζω στην αντρική ομάδα του Παλαιού Φαλήρου. Στα 15 μου έτη είχα, πλέον, πρωταγωνιστικό ρόλο, μέχρι και τα 18 μου, όπου αποφάσισα να φύγω, να ζήσω στην Αμερική, και να συνδυάσω τις σπουδές μου με την υδατοσφαίριση.

Στην Αμερική έμεινα από το 2011 ως το 2015. Μέσα σε αυτό το διάστημα, με την ομάδα μου κατακτήσαμε 3 πρωταθλήματα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Άλλαξε τη ζωή μου, ολόκληρη, το πως σκέφτομαι, το πως αντιμετωπίζω τη ζωή. Στην Αμερική, έμαθα, να απολαμβάνω, πραγματικά, αυτό που κάνω.

Μετέπειτα, επέστρεψα στην Ελλάδα το 2015, υπογράφοντας με τον Ολυμπιακό. Πήρα, παράλληλα, και αρκετό χρόνο συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, όπου κατακτήσαμε και το μετάλλιο, στο Καζάν, το 2015 αλλά και ένα σπουδαίο αργυρό μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκυο. Από τότε, μέχρι και σήμερα, λοιπόν, είμαι στον Ολυμπιακό, έχοντας κατακτήσει 6 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 1 Champions League.

Έχοντας, λοιπόν, ένα ικανό μέτρο σύγκρισης, μίλησε μας για τη ποιότητα της προπόνησης στην Αμερική, σε σύγκριση με την Ελλάδα. Οι γνώμες είναι η αλήθεια ότι διίστανται. Τι ισχύει για εσένα;

Είναι, πράγματι, περίπλοκη η απάντηση σε αυτό που με ρωτάς. Ναι μεν, η αντρική υδατοσφαίριση είναι σε χαμηλότερο επίπεδο στην Αμερική, όμως το αντίστοιχο γυναικείο πόλο, βλέπουμε πως εδώ και 12 χρόνια, σε 3 Ολυμπιάδες, έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Όταν εγώ, λοιπόν, πήγα στην Αμερική, κατάλαβα πως, σίγουρα, οι συναθλητές μου δεν είχαν το ίδιο επίπεδο, που είχαμε είτε στην Εθνική Ομάδα, είτε ακόμα και στην ομάδα μου στο Παλαιό Φάληρο, όπου υπήρχαν παιδιά με χρόνια εμπειρία, στο άθλημα και στις πισίνες.

Στον χώρο του γυμναστηρίου, όμως, οι Αμερικάνοι είναι πολύ πιο μπροστά. Θυμάμαι, την πρώτη φορά που είχα πάει, μου είχαν ζητηθεί εξωπραγματικές ασκήσεις, για τα τότε δεδομένα. Όταν τελείωνα την προπόνηση, αν και τα κιλά ήταν λίγα, ένιωθα τους μυς μου αισθητά πιασμένους. Δεν το είχα ξανανιώσει αυτό, ποτέ στη ζωή μου.

Σε αυτόν τον τομέα, λοιπόν, της φυσικής κατάστασης, της ενδυνάμωσης και στο πως να δουλέψεις ένα σώμα σωστά, γιατί καλώς ή κακώς, το πόλο είναι ένα άθλημα πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα, προκύπτει να είναι πολύ πιο μπροστά.

Τώρα, στο επίπεδο της υδατοσφαίρισης, εντάξει, νομίζω, είναι αρκετά χαμηλότερο από το Ευρωπαϊκό. Όμως, υπάρχουν 3-4 ομάδες, 3-4 πανεπιστήμια, τα οποία έχουν πολύ καλούς προπονητές. Βλέπουμε αρκετούς αθλητές να πηγαίνουν εκεί, να γυρνάνε πίσω στην Ευρώπη και να ανταγωνίζονται σε πολύ ικανό βαθμό. Όπως, επίσης, βλέπουμε και πολλούς Αμερικάνους να έρχονται σε ευρωπαϊκές ομάδες και να είναι πρωταγωνιστές.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι; Βλέπεις τον εαυτό σου στο Παρίσι;

Εμένα ο στόχος μου δεν είναι μόνο το Παρίσι, είναι και το Los Angeles, το 2028. Εκεί έζησα 4 χρόνια, εκεί θέλω και να κλείσω την καριέρα μου. Θα είμαι 35 χρονών, μια καλή ηλικία.

Τώρα, όσον αφορά προσωπικούς μου στόχους, σίγουρα, συγκαταλέγεται και το Παρίσι, να είμαστε όλοι καλά, να προκριθούμε. Όπως σου είχε πει και ο Γιάννης ο Φουντούλης, σε προηγούμενη συνέντευξη, εφόσον ο προπονητής με κρίνει ικανό να βοηθήσω, είμαι έτοιμος και θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Σε συλλογικό επίπεδο, είμαι πολύ χαρούμενος για την συνεργασία μου με τον Ολυμπιακό. Έχω άλλα 3 χρόνια στο συμβόλαιο μου, όμως ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Πάντα υπάρχουν προτάσεις από το εξωτερικό. Ναι μεν, έζησα 4 χρόνια στην Αμερική, όμως θα ήθελα να ζήσω, ξανά, μια εμπειρία, εκτός Ελλάδος. Εάν όχι, είμαι, όπως και να έχει, πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό.

Έχουμε κατακτήσει 1 Champions League. Θα ήθελα, σίγουρα, άλλο ένα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, η οποία μας έκανε, και μας κάνει ακόμα, υπερήφανους.

Τι συμβουλή θα έδινες στην νέα γενιά και στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της υδατοσφαίρισης;

Εάν θέλεις να πετύχεις κάτι, πρέπει να υπάρξει σκληρή δουλειά. Η σκληρή δουλειά φέρνει επιτυχία. Εάν θες να καταφέρεις κάτι, τη στιγμή που θα φτάσεις στο σημείο να νιώθεις περήφανος, θα πρέπει να συνεχίσεις με το κεφάλι κάτω και με την ίδια σκληρή προσπάθεια. Έτσι, θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά, στο να πετύχεις τα όνειρα σου.

Recent Posts

Follow Me

From my Youtube Channel