ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΟΥΝΑ #WATERPOLOSTORIES1

Στο πλαίσιο μιας μοναδικής συνέντευξης στο κανάλι του Γιώργου Καζαζίδη, στο Υοutube, ο Αλέξανδρος Γούνας, πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση, μας άφησε να τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα.

Αλέξανδρε πες μας λίγα λόγια για την πορεία σου, για τις διακρίσεις που έχεις κάνει.

Ξεκίνησα την υδατοσφαίριση στην ηλικία των 10 ετών, στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Κρίνω πως αυτό ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που έκανα ποτέ στη ζωή μου. Μου έχει δώσει μεγάλες χαρές, σίγουρα και λύπες, όμως αυτές δεν θα μπορούσαν ποτέ να συγκριθούν με τις στιγμές ευτυχίες που έχω ζήσει.

Όσον αφορά τις διακρίσεις μου στην υδατοσφαίριση, σε συλλογικό επίπεδο έχω εφτά πρωταθλήματα, εφτά κύπελλα, ένα Champions League και σε εθνικό επίπεδο έχω συμμετάσχει τέσσερεις φορές σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, πέντε φορές σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μία φορά σε Ολυμπιάδα. Συγκριτικά, νομίζω πως η Ολυμπιάδα είναι κάτι το οποίο ξεχωρίζει.

Έχοντας ένα τόσο βαρύ βιογραφικό, λοιπόν, με τόσες διακρίσεις, ποια στιγμή σε στιγμάτισε, σε έκανε να διατηρείσαι και να εξελίσσεσαι, και θα ήθελες να αναφέρεις στη νέα γενιά;

Νομίζω πως είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μια μεμονωμένη στιγμή από όλες αυτές τις μεγάλες χαρές. Θεωρώ πως η κάθε μία είναι ξεχωριστή και μοναδική, προσθέτοντας το δικό της λιθαράκι στην εξέλιξη μου. Παρ’ αυτά, νομίζω πως οι στιγμές που θα ξεχωρίσω είναι τρεις. Για αρχή, μια από τις πιο σημαντικές στιγμές αποτέλεσε η κατάκτηση του μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, στο Καζάν, το 2015. Έπειτα, όπως προανέφερα, δεν θα μπορούσα να παραλείψω τη συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα, μια ύψιστη τιμή και η πραγματοποίηση ενός ονείρου που είχα από παιδί. Τέλος, το Champions League με τον Ολυμπιακό, στη Γένοβα, ήταν ακόμα μια στιγμή που άφησε σημάδι στην εξέλιξη μου.

Αν έπρεπε να αναφέρω κάτι στη νέα γενιά, θα τους έλεγα πως εφόσον έχουν μεγάλα όνειρα, δουλεύοντας σκληρά, μπορούν να τα κατακτήσουν. Με γνώμονα αυτό, έτσι και εγώ, καθημερινά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, έτσι ώστε, στο τέλος της πορείας μου στην υδατοσφαίριση, να μην νιώσω πως υπήρχε κάτι που μπορούσα να κάνω και δεν το υλοποίησα. Θέλω να είμαι γεμάτος, να μην έχω περιθώριο να προσάψω στον εαυτό μου παραλείψεις, που εν τέλει δεν θα μπορώ να αλλάξω, τη δεδομένη στιγμή.

Θα θέλαμε μέσα από τα δικά σου μάτια, να μας πεις πως βλέπεις το επίπεδο του Υγρού Στίβου στην Ελλάδα. Θεωρείς πως είναι ένα άθλημα με εξέλιξη στη χώρα μας;

Όσον αφορά το διεθνές επίπεδο, θεωρώ πως η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στα μεγαλύτερα σκαλοπάτια. Αρκετοί νέοι παίχτες μπορούν και πρωταγωνιστούν, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Επίσης, κάθε χρονιά είναι εμφανές πως το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό. Αυτό συμβάλλει στην ανακάλυψη καινούργιων παιχτών. Αν το σκεφτούμε, μόνο μέσω αυτού, θα καταφέρει η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί σε βάθος χρόνου. Οι διακρίσεις, τόσο με την Εθνική ομάδα, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, θέτουν την ελληνική υδατοσφαίριση σε αρκετά αξιόλογο επίπεδο. Εύχομαι τα καλύτερα να είναι ακόμα μπροστά μας.

Τι θα έλεγες σε ένα μικρό παιδί που αποφάσισε να ασχοληθεί με την υδατοσφαίριση στην Ελλάδα;

Να έχετε δίψα παιδιά. Να μην σταματάτε. Να μην χαλαρώνετε στις νίκες. Να δουλεύετε και να φτάνετε τον εαυτό σας στα κόκκινα. Μην επαναπαύεστε στην ζώνη ασφαλείας σας. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να εξελιχθείτε. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα, θα κάνετε κακό στον εαυτό σας. Συνοψίζοντας, η τελική μου συμβουλή είναι να επιδιώκετε τη μέγιστη καθημερινή σας εξέλιξη.

Recent Posts

Follow Me

From my Youtube Channel