Εσύ γνώριζες για την Προπόνηση Υψηλής Έντασης (HIT – High Itensity Training);;;

Κάποιες φορές η καλύτερη προσέγγιση δεν είναι πάντα η πιο πολύπλοκη. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να κατανοήσουμε τη βιομηχανία αυτή, αλλά η ανάπτυξη των μυών είναι αποτέλεσμα προσαρμογής σε ένα ερέθισμα. Αυτό μεταφράζεται είτε στην εκτέλεση περισσότερων επαναλήψεων είτε στην άρση περισσότερου βάρους. Ποιο είναι λοιπόν το σχέδιό σας για να φτάσετε εκεί;

Η άρση βάρους είναι μια μέθοδος ασφαλείας. Μπείτε στην προπόνηση υψηλής έντασης (HIT). Κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής του bodybuilding, οι περισσότεροι αρσιβαρίστες κόλλησαν σε μια προσέγγιση μεγάλου όγκου που θα τους είχε στο γυμναστήριο μέχρι δύο φορές την ημέρα, δύο ώρες τη φορά (σοβαρά, ποιος έχει χρόνο για κάτι τέτοιο;). Αλλά λίγοι αρσιβαρίστες πήγαν εναντίον της τάσης αυτής και διατύπωσαν μια μέθοδο, που αργότερα ονομάστηκε HIT, η οποία ήταν σύντομη, γλυκιά και αποτελεσματική.

Υπάρχουν παραλλαγές του HIT, αλλά η φιλοσοφία, όπως και οι προπονήσεις, είναι απλή και εύκολη: Η ένταση χτίζει τον όγκο και η επαρκής ξεκούραση είναι το κλειδί για την ανάπτυξη. Οι bodybuilders του παρελθόντος που προσχώρησαν στο HIT θα δούλευαν κάθε μυ κάθε φορά την εβδομάδα για να βελτιστοποιήσουν την αποκατάσταση. Για κάθε άσκηση, θα δούλευαν μέχρι και ένα σετ ως την εξάντληση. Και εφάρμοσαν boosters έντασης για να ολοκληρώσουν και το τελευταίο σετ πέρα από την εξάντληση. Σύμφωνα με τον προπονητή δύναμης Paul Carter, ο οποίος ειδικεύεται στην υπερτροφία, «αν πρόκειται να μειώσετε τον όγκο των ασκήσεων σας, πρέπει να φτάσετε κάθε σετ στην εξάντληση».

Νέοι κανόνες του HIT

  1. Πρέπει πάντα να διατηρείτε τη σωστή μορφή. Οι προπονήσεις δεν είναι μεγάλες σε διάρκεια, αλλά θα πρέπει να είναι εξαντλητικές και να γίνουν σωστά.
  2. Εκτελέστε σετ προθέρμανσης που οδηγούν στο ένα σετ ένα-σε-όλα.
  3. Για τα σετ, τα σετ προθέρμανσης θα πρέπει να γίνονται με χαμηλό βάρος και να μην φτάνουν ποτέ κοντά στην εξάντληση. Τα feeder set θα πρέπει να γίνονται με μέτριο βάρος και να λαμβάνονται μέσα σε δύο επαναλήψεις κοντά στην εξάντληση, να προωθούν το κεντρικό νευρικό σύστημα για μεγαλύτερο βάρος. Το τελευταίο σας σετ θα πρέπει να φτάσει μέχρι την εξάντληση και πιο μακρυά με το βάρος με το οποίο φτάνετε σε αυτό το σημείο στο τέλος της καθορισμένης σειράς επαναλήψεων.
  4. Στο τελευταίο σετ, χρησιμοποιήστε ένα booster έντασης για να προωθήσετε τη μυϊκή εξάντληση.
  5. Αφήστε τουλάχιστον 48 ώρες ξεκούρασης μεταξύ των μυϊκών ομάδων.

Recent Posts

Follow Me

From my Youtube Channel